PR-bureau Comm2You ondersteunt sportfederaties en -bedrijven met nieuwe divisie Comm2Sports

14 november 2023

Aan de vooravond van het olympische sportjaar 2024 stelt het Brusselse boutique PR-bureau Comm2You haar nieuwe divisie voor. Comm2Sports helpt voortaan sportfederaties, -organisaties en -bedrijven om op een nieuwswaardige en professionele manier te communiceren. Daarnaast zal Comm2Sports zowel sporters, CEO’s, voorzitters als woordvoerders begeleiden in een persoonlijk communicatietraject en biedt het trainingen en workshops aan, onder andere in samenwerking met voormalig sportjournalist Stefaan Lammens.

Met een olympisch sportjaar voor de boeg én de naderende deadline voor heel wat sportfederaties om hun beleidsplan voor de komende vijf jaar in te dienen, kreeg Comm2You de voorbije maanden steeds meer vragen vanuit de brede sportwereld om hen te begeleiden op het vlak van communicatie. Het gaat dan niet alleen om federaties zoals Voetbal Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie, maar ook bedrijven zoals sportpretpark Sparkx of de duurzame sportmecenas vdk bank. Daarom lanceert het boutique PR-bureau met Comm2Sports nu een volledig nieuwe dienst op maat van organisaties in de sportsector.

“Voor heel wat organisaties die in de sport actief zijn, is de nood aan authentieke communicatie hoog. Niet alleen om de relatie met hun duizenden leden, vrijwilligers, medewerkers en fans te verbeteren, maar ook om hun boodschap aan beleidsmakers én toekomstige (top)sporters op een duidelijke manier over te brengen. In een belangrijk verkiezings- en sportjaar, met Olympische Spelen, tal van EK’s, WK’s en toekomstgerichte dossiers op de agenda, is heldere communicatie meer dan ooit een must. Voor ons was het dan ook een logische stap om kennis, expertise en passie voor sport te bundelen in een dienst geheel op maat van sportorganisaties en -bedrijven: Comm2Sports.”
Bert Bouserie, co-bestuurder Comm2You

Team van professionals

Het team van Comm2Sports bestaat niet alleen uit senior communicatie-experten die bezeten zijn van sport maar ook uit een breed netwerk van specialisten met elk een eigen expertise. Zo zal onder meer voormalig sportjournalist Stefaan Lammens Comm2Sports bijstaan in haar aanbod van doorgedreven camera- en mediatrainingen. Bovendien kunnen sportorganisaties ook workshops volgen om op een professionele en authentieke manier met de pers om te gaan. Tot slot helpt Comm2Sports federaties en sportbedrijven ook om via jaarverslagen, magazines en sociale media professioneel te communiceren naar hun achterban. 

“Sponsors en leden hebben steeds grotere verwachtingen van wat sportorganisaties rapporteren via hun jaarverslagen, maandelijkse magazines, brochures en hun sociale media. Transparantie is belangrijker dan ooit. Niet alleen wanneer er iets misloopt, moeten organisaties en federaties snel naar buiten komen met nieuws. Ook wanneer het goed gaat, kunnen ze maatschappelijk relevante sportverhalen delen met de buitenwereld. Zo binden ze meer leden aan hun organisatie en trekken ze meer sponsors aan. Met als finaal doel: nog meer mensen - jong en oud - aan het sporten te krijgen. Om dat te bereiken is een authentieke, professionele communicatie, ook in de amateursport, een must.”
Arno Creve, co-bestuurder Comm2You

PR-bureau Comm2You ondersteunt sportfederaties en -bedrijven met nieuwe divisie Comm2Sports

Hoe communiceer je doelgericht over je beleidsplan?

In september moet je als erkende sportfederatie in Vlaanderen je beleidsplan indienen voor de komende vier jaar. Heldere communicatie is voor de meeste federaties een belangrijke pijler van dat plan. Om stakeholders te informeren, leden en clubs nauwer bij je federatie te betrekken of sponsors aan te trekken. Hoe communiceer je doelgericht in en over je beleidsplan? Onze experten van Comm2Sports geven vijf concrete tips.

20 maart 2024

Comm2You haalt ervaren woordvoerder aan boord als partner

Het Brusselse boutique PR-bureau Comm2You verwelkomt een nieuwe senior communicatiestrateeg in zijn team. Joachim Deman (34), voormalig woordvoerder van Rode Kruis-Vlaanderen, wordt ook partner en zal organisaties adviseren en begeleiden in hun externe en interne communicatie. Met zijn ruim 10 jaar ervaring in zowel PR-consultancy als woordvoerderschap brengt Deman een stevige dosis kennis en vakmanschap aan boord. En dat in het bijzonder op het vlak van communicatie voor non-profitorganisaties, wetenschapscommunicatie en vastgoedcommunicatie.

1 februari 2024

3 tips voor meer impactvolle PR in 2024

“We maken een persbericht en sturen dat zo snel mogelijk de wijde wereld in, en liefst naar zoveel mogelijk journalisten tegelijkertijd. Dan zullen de media ons bericht vast en zeker wel oppikken.” In sommige organisaties kruisen ze de vingers in de hoop dat journalisten zitten te wachten op hun nieuws. Wie in 2024 waarheidsgetrouw nieuwswaardige verhalen wil vertellen, pakt zijn communicatie het best op een andere manier aan. Nieuws herkennen én timen, rekening houden met je doelpubliek én kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit, zijn volgens Comm2You de drie kernfactoren om je communicatiedoelen als PR-manager of woordvoerder volgend jaar te halen.

Boutique PR-bureau Comm2You haalt Arno Creve aan boord als medebestuurder

Het Brusselse boutique pr-bureau Comm2You haalt opnieuw een senior communicatiespecialist aan boord. Arno Creve (28) wordt meteen ook medebestuurder en zal organisaties adviseren en begeleiden in hun externe en interne communicatie. Met de aanstelling van Creve speelt Comm2You in op de toenemende vraag van bedrijfsleiders en communicatieverantwoordelijken naar een meer persoonlijke aanpak en meer nieuwswaardige communicaties.

18 september 2023

PR- en communicatiebureau Comm2You gaat aan de slag voor DELA

Het nieuwe PR- en communicatiebureau Comm2You heeft z’n start niet gemist. Met uitvaartspecialist DELA kan het kersverse bureau meteen een gerenommeerde en maatschappelijk relevante organisatie tot zijn referenties rekenen. Concreet ondersteunt Comm2You vanaf 2023 de persrelaties voor DELA en zoekt het samen met het corporate communicatieteam van de uitvaartspecialist naar nieuwswaardige verhalen om afscheid en rouw bespreekbaar te maken in onze samenleving.

7 februari 2023

Nieuw communicatiebureau Comm2You brengt PR terug naar essentie

Het Belgisch communicatielandschap heeft er een opvallende nieuwkomer bij. Ervaren communicatie-experts Bert Bouserie en Joost Freys hebben Comm2You opgericht. Het nieuwe PR-bureau gaat voor een persoonlijkere aanpak en helpt zowel gevestigde bedrijven als start-ups en non-profitorganisaties om helderder en vooral meer nieuwswaardig te communiceren.

10 januari 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x